Al gehoord van een herdenkingsdiamant?


Een groeiend aantal mensen kiest er voor om de as van hun geliefde of lievelingsdier in een urn te bewaren of uit te strooien, anderen verlangen naar de geborgenheid en laten de as verwerken in een sieraad, maar wist u dat men via een specifiek procedé, crematie-as kan laten “groeien” tot een unieke en echte kwaliteitsvolle diamant?
Hoe gaat men te werk?
Uit de as van de overledene wordt in een gespecialiseerd labo de koolstof gescheiden van de overige bestanddelen. De koolstof wordt geisoleerd en onder hoge druk en hoge temperatuur samengeperst. Gedurende 8 à 12 weken, afhankelijk van de gewenste karaatgrootte, wordt de koolstof bloodgesteld aan hoge druk en temperatuur tot zich een ruwe diamant vormt. Nadien wordt de ruwe diamant geslepen in de gewenste vorm tot een wondermooie diamant.
Door de aanwezigheid van het chemisch element Boor kan de witte kleurloze diamant een blauwe gloed hebben. De hardheid is 10 op de schaal van Mohs.
Het labo levert bij elke herinneringsdiamant een certificaat af dat de oorsprong van de diamant voor 100% uit de aangeleverde crematie-as garandeert.

Wenst u meer informatie of heeft u interesse in een herdenkingsdiamant, aarzel dan niet ons te contacteren.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Help! Mijn zilveren juweel wordt zwart!

Wat bepaalt de kwaliteit van een diamant?